Zamiara&Bąkowski

Jałowice mięsne

Sprzedaż jałowic / Jałowice mięsne

Specjalizujemy się w dostawach jałowic hodowlanych w wielu rasach i kategoriach.

Są to głównie:

  • odsadki - w wieku 7-10 miesięcy
  • żarłaki - w wieku 11-16 miesięcy
  • jałówki do krycia - w wieku 17-24 miesięcy
  • jałowki cielne - w cielności 2-8 miesięcy

Dysponujemy bezpośrednimi kontaktami ze związkami hodowców ras limousine, charolaise i blonde d'aquitaine we Francji, oraz ze takimi związkami hodowców ras hereford i simental mięsny w Niemczech, Danii i Austrii.

A oto ogólne wymagania zootechniczne dla przedmiotowych zwierząt:

  • bydło czystorasowe rasy mięsnej, o poprawnym pokroju ciała, nóg i umięśnieniu;
  • minimum dwie generacje przodków wpisane do ksiąg zwierząt zarodowych;
  • dokumentacja hodowlana dla każdego zwierzęcia:
    • oficjalny rodowód eksportowy (oryginał),
    • paszport zwierzęcia
  • dokumentacja hodowlana dla całej partii dostarczonych zwierząt:
    • weterynaryjne świadectwo zdrowia wystawione przez urzędowego lekarza weterynarii właściwego rejonowo dla miejsca pochodzenia zwierząt
  • identyfikacja zwierząt
    • poprzez urzędowe kolczyki uszne z numerem identyfikacyjnym i hodowlanym zgodnym numerem hodowlanym widocznym na rodowodzie eksportowym.